Blog

Hefeweizen, czyli naturalnie mętna wersja bawarskiego jasnego piwa pszenicznego, to jeden z najbardziej klasycznych niemieckich stylów piwa.
Czytaj więcej
„Pokaż mi swojego pilsa, a ja powiem Ci, jakim jesteś piwowarem” – zwykło się mówić w środowisku miłośników piw rzemieślniczych.
Czytaj więcej
Cydry
Produkcja cydru odbywa się od początku do końca z nadzwyczajnym zaangażowaniem, jabłka są ręcznie sortowane i starannie selekcjonowane.
Czytaj więcej
Lagery bywają często kojarzone przede wszystkim z nowoczesnym, wysokowydajnym piwowarstwem i produkcją piw przez wielkie browary koncernowe.
Czytaj więcej
Niemcy to największy producent piwa w Europie – w 2018 r. wyprodukowano tam 83 miliony hektolitrów piwa. Działa tam około 1,5 tysiąca browarów – 600 z nich mieści się na terenie Bawarii.
Czytaj więcej
Obowiązujące na polskim rynku piwa trendy zmieniają się dynamicznie – doskonale widać to po stale zmieniającej się ofercie poszczególnych browarów rzemieślniczych.
Czytaj więcej
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel